Nieuwsbrief November 21

Okra Trefpunt Tielrode

Nieuws  uit  ons  TREFPUNT  NAJAAR 2021   

Beste leden, het is een feit nu. De overdracht is gebeurd! Op de Algemene vergadering van 21 oktober is de fakkel doorgegeven. Jean kan het nu hopelijk wat rustiger aan doen. Maar we blijven op zijn kennis en ervaring rekenen.

Hieronder een dankwoord van Jean aan al zijn leden:

Na  17 jaar  voorzitterschap  geef ik  graag de fakkel  door aan mijn  opvolger  MICHEL  MENTEN.  Ik  heb in  mijn  periode als voorzitter van  OKRA  vele  mooie herinneringen  en belevenissen  allerhande  behouden.  De  vele activiteiten waren  druk en  de  keuze  was  zeer  uitgebreid  en  dit  gaf   ons de gelegenheid   om met zijn  allen  veelvuldig  in contact te komen en vooral te blijven behouden.   Voor  leden van onze leeftijdsgroep  is dit vooral noodzakelijk;

De  samenwerking  met vele bestuursleden en het vertrouwen  van de leden was me heel  aangenaam.
Laten we succesvol  verder werken  aan de verdere uitbouw van OKRA  te  Tielrode. Vele  jong-gepensioneerden  en mensen van de oudere generatie  willen nog verder  genieten  van ons rijkgevuld  jaarprogramma en  onze goed verzorgde  activiteiten.   Onze  samenkomsten  waren steeds zinvol, feestelijk,  sportief,  betekenisvol , informatief … en  brachten  ons steeds in een sfeervol  contact. Omgaan  met  senioren ’t was soms een hele belevenis  …..   vooral   als  het een  reis  was ….de  fietsparcours in  het  Waasland: vallen  en opstaan  ….  enz.         Senioren   hebben  nood aan samen komen …  een  deugddoende babbel  een  lekker drankje daarbij  doet wonderen  en  vooral : dit  is  nog genieten  …  gezond  en samen zijn  in de herfst van ons leven.

Samenwerking  in het  Bestuur voor onze leden zal steeds de verdere  uitbouw en  de toekomst zijn  van  OKRA  Tielrode   en een  succes  zijn  voor ons  trefpunt.   Geniet samen met elkaar,  help en steun  elkaar met daarbij een vriendelijk woord voor elkaar en een welgemeende  lach voor de tijd  die  ons allemaal nog rest en gegeven is …..  ik  wens U  allen  het beste …    Dank  U  voor de attenties   en de woorden die  U  mij  allemaal hebt  gegeven.
Jean  Tacquaert   

Vernieuwing lidmaatschap 2022.
Komende maand zullen onze wijkmeesters langskomen met een uitnodiging om het lidgeld 2022 te betalen. De lidgelden 2022 bedragen
Voor alleenstaande: 26 euro; voor een gezin: 43 euro; rusthuisbewoner: 11 euro; bij-lid: 5 euro
Sportverzekering: 8 euro (wordt terug betaald door het ziekenfonds)

Schrijf je liever het bedrag over kan je dit doen op rekeningnr. BE91 8508 3606 0576  op naam van Okra Tielrode, Molenstraat 65, 9140 Tielrode met vermelding naam, lidgeld 2022 en eventueel sportverzekering.

Droevig nieuws:

We melden  het overlijden  van  Mevr. Monique  Windey  echtgenote van ons lid 
Herman  De Cock.  Innige en  christelijke deelneming  in de droefheid.  Moed en  sterkte aan de familie  om het verlies  verder te kunnen  dragen.

Terugblik voorbije activiteiten:

Donderdag  07 oktober:    Uitwaaitocht

Een kort fietstochtje langs dijken, paden en stille banen bracht ons naar het buurthuis in Waasmunster. Na onze dorst gelest te hebben vertrokken we terug naar Tielrode. 

Daar wachtte al menigeen ons op in het gildehuis. De beulingen werden in de braadpan gelegd en weldra was iedereen aan het genieten van dit eenvoudig maar smakelijk maal.

Met 64 deelnemers waren we best trots op deze activiteit.

Dinsdag 12 oktober:   Optreden  van Michaël  Lanzo en Angelo Martinez

Bij het talrijk opgekomen publiek waren er ook 17 Tielrodenaars aanwezig om van dit muzikaal juweeltje mee te genieten. 

Donderdag  21 oktober:    Algemene Vergadering

Toch wel een beetje zenuwachtig voor deze grote dag! Want ja het is toch nie niks om de taak van een bekwame en ervaren voorzitter over te nemen. ’t Is nu aan mij om het te bewijzen.

Na de aperitief, geschonken door de uittredende voorzitter en een mooie tekst over hoe het vroeger ook allemaal kon, gebracht door Jean, was het tijd voor een lekkere maaltijd.

En lekker was ze zeker. Alleen maar positieve opmerkingen over de schotels en de bediening door de mensen van de Variant. Deze ervaring nemen we zeker mee naar volgend jaar.

Na het diner was het tijd voor een dankwoordje aan onze voorzitter. 17 jaar leiderschap kan je niet zomaar laten voorbij gaan toch. Ook het gedicht van onze huisdichter Gaston kon niet ontbreken. Een mooie kaart (handmade by Anita) ondertekend door de aanwezigen en een cadeau voor Jean en Godelieve van al de leden maakte de bedanking compleet.

Jean bracht een uitgebreide dankbetuiging waarin hij de vele medewerkers, teveel om op te noemen, bedankte voor de goede samenwerking over de afgelopen 17 jaar. 

Hoog tijd nu voor het officiële gedeelte: jaaroverzicht en financieel overzicht 2020 en 2021.
2 jaren samen want … Corona weet je nog.

De fotoreeks “Tielrode Vroeger en  Nu” voorzien van de deskundige commentaar van Jean werd zeker gesmaakt. Het is altijd leuk om eens terug te blikken in de tijd.

Na het dessert volgde dan als afsluiter de resultaten van de enquête die we in juli ingevuld hadden en een vooruitblik op het voorlopige jaarplan 2022.
Na nog wat napraten bij een drankje keerde iedereen tevreden naar huis.

Met 62 deelnemers weer een mooie activiteit. Dank aan alle medewerkers om dit te verwezenlijken. Dank aan alle leden om hierbij aanwezig te zijn.

Petanque:Elke woensdag om 13u30 op het provinciaal domein De Ster.
Deelnameprijs: 2 euro, drankjes aan democratische prijzen.

Een  overzicht van  ons  JAARPROGRAMMA:   najaar  2021

Praatcafé  dinsdag 9  november  14 uur   Gildenhuis:    Geannuleerd!!!

Corona speelt ons terug parten. Gezien de stijgende besmettingsgraad en het risico om toch nog ziek te worden hebben we besloten deze activiteit uit te stellen naar een latere datum.

Okra Academie: Europahuis Ryckevelde: Nee tegen nonsens

Maandag 15 november. 14.30u.

Komt “Fake news” enkel in de Verenigde Staten voor of heeft het ook bij ons een invloed? En is het enkel nepnieuws of zijn er ook andere technieken die onze beeldvorming beïnvloeden? Op basis van concrete voorbeelden uit de actualiteit (de Brexit, vluchtelingen in Europa, manipulatie van verkiezingen, …) toont de spreker aan hoe dit een effect heeft op de Europese Unie en op de landen van de EU. Welke andere technieken er gebruikt worden om ons en onze standpunten te beïnvloeden. 

Theaterzaal Roxy, Stationsstraat 29 Temse Inkom 8€, voor OKRA-leden: 5€.

Temse  Danst  met  DJ Christaan  Bruggeman

Dinsdag 23  november 14 uur in JOC De  Nartist
Na he succes van de vorige jaren maken we er weer een leuke dansnamiddag van  met een gezellige mix  van  allerlei dansstijlen, schlagers, oldies, slows  …  Vlaamse  gouden klassiekers en nog veel meer.  We nemen de senioren mee op de dansvloer voor een swingende namiddag.  Muziek met aangepast volume mensen die komen voor een gezellige  babbel kunnen  eveneens genieten …( einde voorzien rond 17 uur) PRIJS:  12 €  ( koffie en  gebak inbegrepen )   Volop amusement en  plezier!!

Donderdag  16  december   KERSTFEEST   GILDENHUIS

Afsluiter van het jaar 2021: 

We starten om 11 uur met een bezinning door  diaken Martin Todts
De feestmaaltijd wordt verzorgd door traiteur ’ t Festijntje uit Vrasene

DJ  Rudy  Scholiers zorgt voor de muzikale noot: aangepaste luistermuziek op Keyboard.
Zoals steeds is er voor iedere deelnemer een kerstgeschenk voorzien.
Deelnameprijs 45 euro (48 euro voor niet leden)

Inschrijven ten laatste op 9 december bij de wijkverantwoordelijk

Aanraders bij andere trefpunten:

Donderdag 25 november  14.00u.:  NIEUW : Digitaal café – 2de sessie.
CM Huis Amelberga, oeverstraat 7, Temse

Op het einde van de openingsdag van ons digitaal café stelden we de vraag of we hiermee verder moesten gaan. De 40-tal aanwezigen antwoordden volmondig JA. Op 25 november zijn we dus terug open. Wie met vragen zit of wat wil bijleren over apps, GSM, tablet, laptop of ander digitaal spul mag gewoon langskomen. Breng ook uw toestel(en) mee. De kans is zeer groot dat het team van begeleiders dat u zal begroeten u ook verder kan helpen! Wil je een gezellige namiddag doorbrengen met de digitale wereld als gesprekstof, dan ben je uiteraard ook welkom.

Dankwoord aan onze voorzitter

Beste Leden, beste Jean en Godelieve,

September 2004 krijgt het toenmalige KBG Tielrode, nu Okra Tielrode,  een nieuwe voorzitter: de schoolmeester Jean Tacquaert. Alom gekend in Tielrode en omstreken.

Nu, oktober 2021 besluit Jean om de fakkel door te geven na 17 jaar het voorzitterschap op zich genomen te hebben.

17 jaar aan het roer van het schip. Vele waters doorklieft, gezellige vaarten gemaakt, van prachtige uitzichten genoten, af en toe wat woelige golven en soms al eens een stormpje, maar telkens veilig en wel terug aangelegd. Na 17 jaar een schip zonder averij kunnen aanmeren daar moet je een goede kapitein voor zijn. En dat was Jean: een uitstekende kapitein!
Je blijft geen 17 jaar voorzitter als je niet over vele kwaliteiten beschikt. En jean heeft die: hij kan een team leiden, is diplomatisch, sociaal, empathisch en meelevend. Jean is ook een doorzetter en met half werk is hij niet tevreden, kortom het moet goed zijn.
Ook al woont hij nu niet meer in Tielrode, Tielrode is toch zijn dorp: hij kent het dorp en zijn geschiedenis, hij kent de mensen en de mensen kennen hem.

Jean heeft samen met zijn team gezorgd voor een goed draaiende vereniging. Een taak die in deze tijden toch niet zo eenvoudig is. Zijn teamleden heeft hij voor een groot deel en met de meeste zorg zelf geselecteerd.  Ook nieuwe leden verwerven was een van zijn bezorgdheden. Hij heeft er in de loop der tijden dan ook veel aangebracht.

Jean is ook een goede verteller die vele anekdotes over Tielrode kent. Hij kan je op een sappige en leuke manier het verleden van Tielrode laten herbeleven. De mensen hangen dan ook aan zijn lippen bij zijn humoristische verhalen over het dorpsleven en figuren van toen.

Jean heeft ook het geluk van een gemotiveerde vrouw te hebben die hem ondersteunt in zijn voorzitterschap. Zelf ook altijd geëngageerd zijnde in de vrouwenbeweging  weet zij als geen ander wat het inhoud om een vereniging draaiend te houden.

Jean wij danken u voor deze vele jaren van inzet en goed leiderschap. Het zal niet gemakkelijk zijn om dit te evenaren en ik bedoel dit niet in tijd maar in kwaliteit. Uw engagement is een voorbeeld voor ons en wij hopen dat wij nog vele jaren op jouw deskundige ondersteuning mogen rekenen.

Uit naam van al je Okra-leden 

 Michel