Nieuwsbrief maart 2109

Nieuws uit ons trefpunt:
Hiermede melden we het ontslag van ons bestuurslid Gaby Vermeulen, reeds meer dan 30 jaar was zij bestuurslid in KBG en later in OKRA. Een periode van meer dan 30 jaar trouw aan de idealen van onze ‘ouderenbeweging’. Nauwgezet en plichtsbewust zette zij zich in voor onze ganse beweging. Samen met André ( ook bestuurslid geweest) waren ze de motor om het Gildenhuis en alle activiteiten van OKRA die daaraan verbonden waren draaiende te houden en dit samen met de vroegere en huidige bestuursleden . Het bestuur dankt U van harte voor het vele werk ( bar, koffie, zaal, bediening, onderhoud, ledencontact, kalender, vieringen, feesten …..) dat U voor OKRA Tielrode hebt verricht en we hopen U nog lang te mogen ontmoeten op onze OKRA- activiteiten … Nogmaals van harte dank Gaby ! Bestuur en Leden.

Een twintigtal leden uit ons trefpunt konden genieten van het optreden: “Mooi is het leven” gebracht door Micha Marah en Connie Neefs in de E. Naudtszaal te Elversele … een namiddag genieten!….

PETANQUE dagen voor de maand maart : 6 – 13 – 20 – 27 van 14 tot 17 uur —( data in afspraak en volgens winteromstandigheden ) Plaats van afspraak: Terrein: Domein “De Ster” – deelname: 1,5 € p/p iedereen welkom, kom eens kijken … en probeer eens …. Een aangename namiddag …. Misschien de smaak te pakken ? ….

. Dinsdag 12 maart 2019: 14 uur “Willy CLAES kwartet “ Oldies die onsterfelijke Goldies werden, onsterfelijke melodieën uit musicals, Broadway, hits en klassiekers uit de chansonwereld blijven beroeren, begeesteren en zullen ongetwijfeld herinneringen oproepen.( 10 € ) Theaterzaal Roxy samen met ouderenadviesraad.( inschrijven en kaarten bij de voorzitter)

Dinsdag 30 april 2019, Optreden “DE LASSIES” met Jelle Cleymans en Sam Verhoeven. Ze zingen, musiceren, lachen en laten lachen, goochelen en dansen. Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure Van Bobbejaan Schoepen en geven het beste van zichzelf ( optreden Emiel Naudtszaal – 10 €) samen met ouderenadviesraad.

DE MAAND MAART in aantocht… een blik naar de tuin ….het winterstof in huis stilaan verwijderen …enz ….Reeds verschillende keren, zowat om de twee à drie jaar krijgen we bezoek van een vertegenwoordiger van de kuisproducten en gezondheidsproducten : “NV LAMONT PRODUCTS” op vraag van bestuursleden en leden hebben we ook dit jaar de vertegenwoordiger uitgenodigd om de producten te komen voorstellen en eventueel aan te kopen en dit zonder verplichting …. Een ontspannende namiddag met uitleg over de verzorgingsproducten op basis van paardenmelk en bamboe, de milieuvriendelijke onderhoudsproducten zijn zeker gekend …Tijdens de pauze een gebakje met koffie en nadien nog een gratis tombola ( vorige aanbieding dateert van 2016 ) gratis deelname kenbaar maken bij een wijkverantwoordelijken: DIT OP DONDERDAG 28 MAART 14 UUR GILDENHUIS KLEINE ZAAL( iedereen welkom).

OKRA-academie MAANDAG 11 MAART — 14u30 ZAAL ROXY — TEMSE FILMNAMIDDAG : DE WERELD ROND door IRMA DE MOOR
Irma De Moor trekt deze namiddag met ons de wereld rond. Wereldberoemde plaatsen in Australië, minder gekende plekjes in Brazilië, lokale bevolking op Cuba, de indrukwekkende natuur van Patagonië, de sfeer in Afrika. Ze brengt het allemaal op sublieme wijze in beeld. De naturel waarmee ze verteld hoe deze films tot stand zijn gekomen, zal u evenzeer bekoren.
Prijs: 8 € ——- leden OKRA 5 € ( koffie of thee inbegrepen )

Reeds noteren voor het komende voorjaar:
Donderdag 4 april: PRAATCAFE maar met een overzicht van 10 jaar OKRA werking een beeldverslag van de laatste 10 jaar, een terugblik in het rijk beeldarchief van al de activiteiten …. Aangevuld met beelden van Tielrode….

Donderdag 11 april: een eerste lentefietstocht, in onze plaatselijke omgeving en voor iedereen haalbaar

Donderdag 18 april: PAASFEEST
Donderdag 9 mei: BINGO namiddag
Donderdag 13 juni: PRAATCAFE
Donderdag 23 mei en donderdag 23 juni: fietstochten

Zaterdag 29 juni: KIPPENTRITSING “ The Ranch”

Eventuele andere activiteiten zijn in voorbereidingen en de uitnodiging met meer info zijn telkens te lezen op de maandelijkse nieuwsbrief ( Bezoek aan fort van Steendorp 13 mei ??)