Nieuwsbrief juni 2019

Nieuws uit ons trefpunt:

We melden het vroege overlijden van ons medelid François Meersman een stille pétanquer en graag gezien in de groep. Eveneens het overlijden van Maria Van de Slycke wonende op het Waesmeer en vroeger een actief medelid, aan beide families moed en sterkte om dit verlies te dragen.

Van harte proficiat aan Jozef en Norma Bals De Clercq voor hun 65 jarig huwelijksjubileum (14 mei 1954) en Jean en Julienne Willaert Maes voor hun 50 jarig huwelijksjubileum, aan beide echtparen gelukwensen en nog vele jaren gezond met familie, vrienden en OKRA leden.

Met het bezoek aan “HET FORT van STEENDORP” waren we met 11 deelnemers, een zeer interessante historische locatie. De gids gaf ons een zeer beknopte en deskundige uitleg over de betekenis van dit fort in de oorlogsperioden. Ook de ganse omgeving loont de moeite, op het einde brachten we ook nog een bezoekje aan het “NATUURHUIS” gelegen in een prachtige natuur van Steendorp met heel wat mogelijkheden en wandelgenot ….

De jaarlijkse bingo sloten we af met een 50 tal deelnemers, proficiat voor de winnaars en volgend jaar gaan we van start met een nieuwe bingo versie namelijk: “EEN MUZIKALE BINGO”

Deelname aan de “ZOUAVEFIETSGORDEL” te Hamme 12 deelnemers!
Ons fietspeloton is aan het verouderen … de flandriens worden stilaan ouder … vandaar

PETANQUE: dagen voor de maand juni: 5 – 12 – 19 -26 Plaats van afspraak: Terrein VK Tielrode iedereen welkom … een aangename spelnamiddag …deelname 1,5 € p/p voor een sportieve namiddag.

Donderdag 13 juni 14 uur Grote zaal Gildenhuis:
“BANKBILJETTEN OVER DE GANSE WERELD IN EN DOOR DE TIJD “
Voorstelling door ons bestuurslid Gaston De GraveEen merkelijke verzameling van honderden bankbiljetten.
Bankbiljetten zijn eveneens een bron van geschiedenis van ieder land, Bij de verzameling is ook een reeks te zien met Amerikaanse nepbiljetten en lacherbiljetten, sex dollars van Bill Clinton enz….De ganse verzameling zit in 18 klasseermappen en zal aanschouwelijk tentoongesteld worden, een vergrootglasje is soms welkom, en oudere biljetten zitten in een beschermend plastiek hoesje … Kom eens langs het is de moeite om alles toch eens te bekijken …. En geld sparen: het loont de moeite en iedereen spaart wel iets …. Alle belangstellenden bieden we een tas koffie aan!!

Donderdag 20 juni: FIETSTOCHT vertrek 13u30 kerkplein, een tocht in onze onmiddellijkeomgeving, een tempo voor iedereen bereikbaar …. En een afstand voor iedereen haalbaar …en met de nodige haltes …. bewegen is steeds gezond !!!

Ter info: donderdag 1 augustus — DAGREIS — bezoek “ Breydelham” en verder in de richting van OUDENAARDE verdere gegevens op de nieuwsbrief van volgende maand

KIPPENTRITSING “THE RANCH”
ZATERDAG 29 juni 2019
Van 14 tot 20 uur
“THE RANCH – RUISSTRAAT”
TIELRODE
PRIJZEN HOOG EN LAAG
EEN WORP MET 4-5-6 – 22 – 23 – 24 is altijd prijs
Men mag tritsen zoveel men wil, 10 worpen 2,5 €, 25 worpen voor 5 €Door uw deelname steunt u onze werking en OKRA Tielrode HET OKRA BESTUUR VERWACHT U!