Nieuwsbrief juli-augustus 2019

Voor de maanden juli en augustus houden we het stil, we hopen dat we kunnen genieten van de zomerse dagen …. geen hittegolven ….terrasdagen …. bezoekjes bij familie en vrienden ….. rustige vakantiedagen en eventuele uitstappen enz ….

Voor de sportievelingen hebben we wel de PETANQUE dagen voor juli: 3 -10 -17 -24 -31 en voor augustus: 7 – 14 – 21 – 28 en dit volgens de weersomstandigheden !!!

Een 20-tal leden kwamen een kijkje nemen bij de verzameling bankbiljetten van Gaston De Grave, een interessant gegeven en een prachtige collectie biljetten, dank U Gaston voor de presentatie.

FIETSTOCHT: 22 augustus Vertrek kerkplein 13u30 korte afstand langs landelijke wegen!!

DAGREIS DONDERDAG 1 AUGUSTUS
BEDRIJFSBEZOEK BREYDELHAM: GAVERE – VERDER NAAR OUDENAARDE

Gavere Breydelham : verwelkoming in het belevingscentrum met koffie. Aansluitend krijgen we een bedrijfsfilm te zien met algemene informatie over het bedrijf. Nadien volgt een rondleiding in onze productie, vergezeld van een gids. ( in beschermende kledij) . In het belevingscentrum krijgen we nog een streekbier of alternatief aangeboden en een uitgebreide degustatie van onze producten.

Na het bedrijfsbezoek nemen we een warm middagmaal in “ BISTRO – LOUNGE IRIS “ op de markt in Gavere. Menu: Een voorgerechtje op basis van Breydelham – Sappig kalkoenboutje zonder been – kroketjes – boontjes Nagerecht: crème brulée ( verdere dranken voor eigen rekening )

Na ons middagmaal rijden we verder naar de stad OUDENAARDE ( half uurtje rijden )

Oudenaarde een historische stad aan de Schelde: modern, aantrekkelijk, geschiedenis, winkelen, een “Oudenaardse bruinen” enz …. Hier houden we halt en laten we iedereen vrij, u heeft de keuze om vrij het stadhuis met zijn museum te bezoeken of rond te wandelen in de stad zelf of vrij te genieten op een van de mooie gezellige terrasjes. Iedereen is vrij het museum in het stadhuis te bezoeken ( wandtapijten uit de 15de eeuw, een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen, topstukken uit Europese landen enz… kostprijs voor dit vrij bezoek is 6 € p/p ( dit is wel zonder gids ) Ieder doet zijn persoonlijke keuze in Oudenaarde, en er is voldoende tijd. Na ons bezoek in Oudenaarde is het terug huiswaarts …..

Enkele details: de bus is steeds ter plaatse: GAVERE BREYDELHAM – en BISTRO IRIS – IN- en UITSTAPPEN GROTE MARKT OUDENAARDE — TOILET OP DE BUS —

IEDEREEN DIE VAN DEZE DAGREIS WIL GENIETEN IS VAN HARTE WELKOM BIJ OKRATIELRODE ____ EEN MOOIE DAGREIS ___ GENIETEN MAAR!!!!

INSCHRIJVEN: De wijkverantwoordelijke komt noteren en dit tegen 18 juli – alles binnen brengen bij WILFRIED of RITA ( alles dient vooraf geregeld te worden met de verschillende diensten )
KOSTPRIJS: voor het ganse geheel 45 € p/p
VERTREK: 8u30 Kettermuit verdere haltes: Gentstraat, Burg. A. Heymanstr, Huis ten Halve — We moeten inderdaad wat rekening houden met wegwerkzaamheden ….

HET BESTUUR HEEFT DEZE GANSE REIS VOOR U UITGEWERKT — GENIET ERVAN !!