Nieuwsbrief december 2021

Beste leden, Ik had gehoopt het niet meer over corona te moeten hebben maar helaas blijft het beestje ons verder ambeteren. Het praatcafé van november hadden we uit veiligheidsoverwegingen al uitgesteld in de hoop toch ons kerstfeest te kunnen houden. Helaas zijn de covid cijfers zo snel gestegen dat het overlegcomité beslist heeft om alle private bijeenkomsten binnen te verbieden. Wij hopen nu dat er snel een kentering komt zodat we terug de vrijheid krijgen om activiteiten te organiseren. 

Beste mensen aan deze covid-tijden lijkt geen einde te komen, maar verlies de moed niet. Dit komt goed. Ook al zou je het op het eerste zicht niet zeggen, toch hebben we al een flinke stap voorwaarts gemaakt. De derde vaccinatie en de ontwikkeling van medicijnen tegen de ziekte gaan er voor zorgen dat we het virus gaan overwinnen. Het zal nog wel wat tijd en geduld vragen maar… alles komt goe. 

Het noodgedwongen beperken van onze sociale contacten komt in deze donkere periode zeker hard aan. Vroeg en lang donker, koud weer, weinig passanten, weinig bezoekers,… dit maakt dat het voor vele mensen een moeilijke periode is, zeker zij die alleen zijn. Daarom mensen, vergeet je dichte of verre buren niet. Geef ze eens een belletje of doe eens een klapke, buiten en op afstand, of maak samen eens een wandeling. Dit alles op een veilige manier

Lidmaatschap 2022. Bedankt lieve leden om jullie lidmaatschap te vernieuwen. Om een goede werking te garanderen hebben we jullie nodig. Wij zijn dan ook heel blij dat we volgend jaar terug op jullie mogen rekenen. Samen zorgen we voor een sterke vereniging! Wij zorgen voor leuke activiteiten en rekenen op jullie voor het plezier en de ambiance! 

Voor zij die nog niet vernieuwd hebben, graag dit voor het eind van het jaar in orde maken zodat wij 2022 kunnen starten met een administratie die in orde is. Spreek af met de wijkverantwoordelijke. 

Schrijf je liever het bedrag over kan je dit doen op rekeningnr. : BE91 8508 3606 0576 op naam van Okra Tielrode, Molenstraat 65, 9140 Tielrode met vermelding naam, lidgeld 2022 en eventueel sportverzekering. (gecorrigeerd rekeningnummer) 

Droevig nieuws: 

We melden het overlijden van Christiane Vervaet, echtgenote van Wilfried Anné. Christiane was een graag gezien lid die regelmatig de activiteiten van ons trefpunt bezocht. We leven mee met de familie in hun droefheid en wensen ze veel sterkte in deze moeilijke tijden. 

JAARPROGRAMMA: December 2021 

Petanque: Elke woensdag om 13u30 , in de overdekte petanquehal “Boulodroom” op het provinciaals domein “de Ster” (1,5 m afstand, met mondmasker). 

Deelnameprijs: 2 euro, drankjes aan democratische prijzen. 

Kerstviering : Donderdag 16 december gildehuis Tielrode 

Tot onze grote spijt zijn we verplicht om ons kerstfeest af te gelasten. 

Het Overlegcomité heeft vrijdag 26 november beslist dat private bijeenkomsten binnen verboden worden. Ons kerstfeest kan hierdoor ook niet plaats hebben. 

Wij begrijpen dat deze beslissing genomen werd om onze gezondheid te vrijwaren maar betreuren toch dat we het tweede jaar op rij geen kersfeest kunnen vieren met onze leden. 

Op dit ogenblik is de het nog onzeker wat we in de nabije toekomst kunnen organiseren maar wij bekijken of er alternatieven zijn en beloven dat zodra de omstandigheden het toelaten wij jullie uitnodigen voor een feestelijk samenzijn. 

Wij houden jullie op de hoogte! 

Maandag 13 dec. 14.30u. Theaterzaal Roxy, in Temse. Prof. Hendrik Cammu: Eten en bewegen. Prof. Cammu is ervan overtuigd dat omdat de kwaliteit van onze voeding over het algemeen uitstekend is, er meer gezondheidsvoordeel te halen is uit beweging dan uit het zoeken naar specifieke voeding. Dansen is daarvoor ideaal én het is een volwaardige sport, twee uur dansen staat gelijk met twee uur fitnessen. Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier legt hij uit wat de rol is van voeding en van beweging voor onze gezondheid en onze levensverwachting. 

Geannuleerd wegens corona 

Kerstlicht (J. Reijnders) 

Kaarsen die branden in huis en overal, Je ziet het in de kerstbomen en in de stal. 

Het is niet altijd zomaar een licht, het is warm en tovert een lach op menig gezicht. 

Laat dit licht in deze tijd maar altijd schijnen, het geeft veel vreugd en verlicht vele pijnen. 

Het is ieder jaar enkele weken in zicht, Het is speciaal. Het is kerstlicht

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Het Okra Tielrode team.