Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuws uit ons trefpunt:

Op 4 september hadden we nog onze najaarsreis naar Yerseke met 38 personen hebben we dit aangenaam bezoek aan Yerseke afgerond. Yerseke de plaats bij uitstek in verband met mosselcultuur, kreeften, en oesters … bijna 80 % van de ganse opbrengst wordt geproefd en genuttigd door de Belgen …we konden genieten van een goede ontvangst, begeleiding door gidsen, rondleiding en rondrit …. een bezoek aan het bedrijf ”Prins en Dingemans” en eindigen deden we met het proeven in een gezellig restaurant op de zeedijk … alleen het weer was … na een mooie warme zomer een tegenslag, bijna een ganse dag regen … maar toch, iedereen was tevreden over deze reis!

Voor de sportievelingen hebben we wel de PETANQUE dagen voor oktober: 2 -9 – 16 -23 -30 en dit volgens de weersopstandigheden, afspraak terrein VK Tielrode. ( verdere afspraken volgen voor de winterperiode naar de petanquehall te Sint-Niklaas )

DINSDAG 15 OKTOBER 14 UUR “ ODE AAN LA ESTERELLA “ door Katrien Gallez— Emiel Naudtszaal Elversele

Koffie en gebak inbegrepen 10 € — i.s.m. OUDERENADVIESRAAD

Bekende hits, zullen menig toeschouwer doen terugdenken aan de hoogdagen van deze Grande Dame… een onvergetelijke namiddag met herinneringen, meezingen en geboeid luisteren … Af en toe wordt er ook eens afgedwaald naar de hits van wijlen Jean Walter… sfeervolle medleys … een zeer mooie namiddag, violist Stijn van de Voorde uit Hamme zorgt voor afwisseling tijdens deze matinee ( kaarten bij de voorzitter tot 8 oktober )

Donderdag 3 oktober “” BEULINGENFEEST “””— “UITWAAITOCHT”

Een tochtje in de onmiddellijke omgeving — vertrek Kerkplein 13u30 eindigen Gildenhuis. –
enz … Op de menu: een keuze tussen: ZWARTE OF WITTE BEULINGEN met brood en appelspijs, koffie, iedereen welkom. Dit alles aan de prijs van 10 
€ p/p — de wijkverantwoordelijke

komt noteren en brengt alles binnen bij Rita of Wilfried. … Bij ongunstig weer en wie niet zou meefietsen maar toch wil deelnemen … afspraak 15u30 in het Gildenhuis. Zorg met zijn allen dat je erbij bent … gezelligheid met een ouderwetse “ Breugel”. Inschrijven tot 28 september graag stipt !!

Donderdag 24 oktober —— JAARVERGADERING

Bij deze gelegenheid nodigt het Bestuur U uit tot de algemene jaarvergadering met verslag van de voorbije activiteiten en een kort overzicht en vooruitblik naar het volgende werkjaar.

12 uur: “Aperitief welkom door de voorzitter, beziningstektst, menu, tussendoor jaarverslag, financieel verslag, een vooruitzicht n aar het nieuwe jaarprogramma en tussendoor een ontspanningsgedeelte gebracht door “ DE GROEP HUGOKEE “ schlager, amusement, vertelling, Vlaamse hits, enz ….

MENU: Vol-au-vent met kroketten — verder in de namiddag koffie en heerlijk gebak. Kortom een aangename namiddag, we verwachten U samen met vrienden die eveneens welkom zijn.

DEELNAMEPRIJS 25 € p/p De wijkverantwoordelijke komt noteren en brengt alles binnen bij Rita of Wilfried tot zaterdag 19 oktober, graag stipt!!

OKRA –Academie ZAAL ROXY TEMSE 14u30 tot 17u MAANDAG 28 OKTOBER
Prijs: 8 
€ – 3 € korting voor OKRA leden ( lidkaart)

WAAROM IS WATER HET BESTE MEDECIJN ?

Dokter Dirk Devroey, vooral bekend door zijn tussenkomsten bij de Radio2-madammen, is prof huisartsgeneeskunde aan de VUB. Hij komt ons informeren over het belang van het drinken van water. Wanneer drinken we er te weinig van, kunnen we ook teveel water drinken, is gewoon leidingwater gezond, enz …. Een namiddag die zal overlopen van tips voor onze gezondheid.

Geachte leden: met dit berichtenblad hebt u ineens een overzicht voor de maand oktober, we hebben met gans het bestuur getracht van alles toch prijselijk te houden en u het maximum van aanbieding te doen. Zoals de voorbije jaren hebben we steeds een ruime belangstelling gehad we verwachten U en heten U graag hartelijk welkom. Het Bestuur

GEBRUIK NOOIT UW GPS OM NAAR HET KERKHOF TE RIJDEN ….. WANT HET IS NIET LEUK OM OP UW BOORDCOMPUTER TE HOREN: ….. “ U HEBT UW BESTEMMING BEREIKT !! “ ….