Nieuwsbrief dec’18 – jan’19

Nieuws uit ons trefpunt:

Met droefheid melden we het overlijden van onze medeleden: Mevr Maria Colman en Dhr Marcel Van Poeck Zij waren trouwe leden van ons trefpunt en graag gezien in onze vereniging. Op zeer korte tijd moesten we van hen afscheid nemen.

Eveneens melden we het overlijden van Mevr. Susy Todts dochter van André en Gaby, we wensen eveneens de familie veel moed en sterkte om dit heengaan te kunnen dragen, André en Gaby waren en zijn vele jaren bestuursleden van ons
trefpunt.

PETANQUE dagen voor de maand december – 5 – 12 – 19 januari 2019 : 9 – 16 – 23 – 30
van 14 tot 17 uur —( datums in afspraak en winteromstandigheden ) Plaats van afspraak:
Terrein: Domein “De Ster” – deelname: 1,5 € p/p iedereen welkom, kom eens kijken … en
probeer eens …. Een aangename namiddag …. Misschien de smaak te pakken ? ….

LIDMAATSCHAP 2019: We naderen stilaan het einde van het jaar en we hopen dat u het lidmaatschap zult vernieuwen, en dit vooral tot grote tevredenheid van het bestuur. Hebt u vrienden, kennissen, familieleden en buren die willen aansluiten? Deze zijn van harte welkom. Wij bieden een programma aan met variatie en vooral met inhoud waar iedereen iets waardevols kan in ontdekken of van kan genieten en contact kan nemen met elkaar. OKRA: Openheid, Kristelijk, Respect,Actief — Iedereen van harte welkom bij deze seniorenvereniging!

MET DE BOOT NAAR DE ………. DE KERSTMARKT ….. NAAR ANTWERPEN
MAANDAG 10 DECEMBER — in de namiddag en tot de vooravond
Na een traditie van enkele jaren dat we kerstmarkten bezochten te Hasselt en Leuven, nemen we deze activiteit eens terug op onze kalender … we kozen dit jaar ANTWERPEN —- DE KERSTMARKT is in de onmiddellijke omgeving van het Steenplein, De Suikerrui, en de Grote Markt allemaal plaatsen die niet ver van de aanlegplaats van De WATERBUS. Enkele praktische gegevens we rijden met eigen vervoer (+ meerijden met andere bereidwilligen ) tot aan de autoparking te Kruibeke, stappen daar op de waterbus ( 14,40 u ) en na een kwartiertje varen zijn we in Antwerpen op het Steenplein. Iedereen doet hier zijn eigen programma …. rondgang … eens wandelen …terrasje …. drankje enz en met de boot van ongeveer 19 uur keren we terug naar de autoparking in Kruibeke en nadien terug huiswaarts. INSCHRIJVEN voor deze boottocht en kerstmarkt naar Antwerpen ( met vermelding of u iemand wenst mee te nemen in de wagen ) bij de voorzitter: tel: 03 776 86 49 en dit tot vrijdag 7 december — HET GANSE BESTUUR KOOS VOOR DEZE UNIEKE TOCHT NAAR DE ANTWERPSE KERSTMARKT ! IEDEREEN KAN MEE GENIETEN !!

Dinsdag 29 januari 2019: “ Connie Neefs en Micha Marah met “Lang zullen we leven” een klasseproductie met lichtvoetige verhalen, herkenbare Nederlandstalige liedjes en aangepaste beelden. Verjaren is de enige manier om ouder te worden. Toegang: 10 € in de Emiel Naudtszaal Elversele 14 uur (koffie en gebak inbegrepen ) —(Kaarten nu bestellen bij de Voorzitter ) samen met ouderenadviesraad.

Dinsdag 12 maart 2019: 14 uur “Willy CLAES kwartet “ Oldies die onsterfelijke Goldies werden, onsterfelijke melodieën uit musicals, Broadway, hits en klassiekers uit de chansonwereld blijven beroeren, begeesteren en zullen ongetwijfeld herinneringen oproepen.( 10 € ) Theaterzaal Roxy samen met ouderenadviesraad.
Dinsdag 30 april 2019, Optreden “DE LASSIES” met Jelle Cleymans en Sam Verhoeven. Ze zingen, musiceren, lachen en laten lachen, goochelen en dansen. Met de klasse van Wim Sonneveld en de allure Van Bobbejaan Schoepen en geven het beste van zichzelf ( optreden Emiel Naudtszaal – 10 €) samen met ouderenadvies-raad.

INFO-NAMIDDAG BOVENZAAL ROXY TEMSE donderdag 10 januari 14 UUR
Onderwerp: SUCCESSIE- Planning en NIEUW-ERFRECHT Notaris: Carol Bohyn zal op deze info-namiddag de nieuwe wetgeving aangaande dit onderwerp verder
uitwerken, voorstellen en duidelijkheid brengen. Deze namiddag is ingericht door de Ouderenadviesraad van Temse. Ons trefpunt was eveneens van plan deze info-namiddag te plannen, doch we sluiten aan bij de inrichting van de ouderenraad van Temse. Toegang gratis!

OKRA-academie Temse maandag 3 december 14u30 TESTAMENT: ZIN OF ONZIN.
Iedereen van onze leeftijd heeft er wel al eens bij stilgestaan: wat gebeurt er als ik overlijd met het beetje ( of iets meer ) dat ik tijdens mijn leven bijeengegaard heb? De wet regelt wie wat krijgt, maar kan ik daar wel mee leven, of kan ik daar iets aan doen? … Mevr Hélène Casman, juriste, notaris, hoogleraar familierecht, erfrecht en notariaat en vice-rector aan de VUB bezorgt ons, in voor ons begrijpbare taal,
meer inzicht in deze niet zo eenvoudige maar o zo belangrijke materie. Dat er na haar uiteenzetting een aantal concrete vragen zullen volgen laat geen twijfel.

OKRA-academie Temse maandag 17 december 14u30 SUIKER EN LIGHTPRODUCTEN: ZOETE VERLEIDING OF MISLEIDING
Met de feestdagen in het vooruitzicht maken we reeds volop plannen over wat we die dagen gaan eten. Toch hebben we ons ook al voorgenomen om, voor onze gezondheid, niet te overdrijven! Het eerste wat we, om ons gewicht in toom te houden, achterwege laten is het dessert. Volgens onze spreekster van deze
namiddag is dat helemaal niet nodig. Volgens heer bestaan er immers gezonde, en lekkere desserten. Hoe lekker die dan wel zijn wil mevr. INGRID DE CONINCK, voedings-, gezondheids- en gewichtsconsulente ons zelf laten proeven. Ze bakt voor ons, zonder suiker of bloem, een aantal gezonde brownies om te proeven! Omdat we graag willen weten hoeveel brownies mevr. De Coninck moet bakken is vooral inschrijven voor deze namiddag noodzakelijk. Dat kan via email naar:
vanacker.eddy@telenet.be of bellen naar 0468 16 35 38_____INSCHRIJVEN TOT WOENSDAG 5 DECEMBER
Beide activiteiten: toegang 7 € — OKRA leden 2 € korting ROXY Stationsstraat TEMSE

WELKOM OP ONS KERSTFEEST
DONDERDAG 20 DECEMBER IEDEREEN WELKOM MET VRIENDEN EN KENNISSEN
We starten met een Eucharistieviering te 10u30 in de Sint-Jozefkapel, graag zien we hier onze leden aanwezig — Bij Sint-Jozef waar vele mensen in hun leven een stiltemoment beleven of zoeken.
Gildenhuis open vanaf 11u30 MENU: een keuzemogelijkheid — maar duidelijk vermelden bij inschrijven aub
–Aperitief met CAVA of fruitsap
–Soep: Crème scala.
–Hoofdschotel: keuze tussen — Kalkoen met twee sauzen, groentjes en kroketjes
— Zeebaars met prei, saus en aardappelpuree
Heerlijk dessert met koffie
Voor iedere deelnemer een kerstgeschenk ( Feestverzorging SIVA ).
Tafeldranken voor eigen rekening
Ontspannend gedeelte: gebracht door “ EEN ZANGGROEP DE MIEKES “ Zang en animatie
Deelnameprijs: 40 € p/p inschrijven via uw wijkverantwoordelijke, die alles in orde brengt bij Gaby en dit tot woensdag 12 december —- GRAAG STIPT !!
HET BESTUUR ZORGT VOOR EEN AANGENAME NAMIDDAG OP WEG NAAR KERSTMIS

OKRA- ACADEMIE TEMSE — NIEUWJAARSCONCERT “ MILJAN TRIO “
Maandag 14 januari 2019 14,30 u ZAAL ROXY — PRIJS 8 € — OKRA LEDEN 3 € korting
Het Miljan Trio brengt ons op deze eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar een keure aan wereldberoemde melodieën. Laat U verrassen door deze drie rasmuzikanten op hun, voor een nieuwjaarsconcert, “ongebruikelijke” muziekinstrumenten — een aangename denderende muzikale start voor het nieuwe jaar 2019